Szindbád útján, az ízek birodalmába, avagy a Budai Gesztenyés Étterem és Kávézó
2013.09.13 13:11
Mivel a kacsa úgy kívánta, hogy zamatokkal teli izét tovább már ne tartogassam, jöhetett a desszert, amiért azt a fránya előételt kihagytam, pedig… lehetett volna… Langyos kacsapástétom gesztenyekrémmel és ropogós bagettel… de nem.
Szindbád útján, az ízek birodalmába ....
Egykor talán Krúdy Szindbádja járhatott úgy, mint mi, amikor az idei nyár szinte utolsó meleggel teli napján betértünk a Budai Gesztenyés étterembe és belekóstoltunk mindabba a jóba és földi javakba, amit a gyomor gyönyöreinek készítenek itt gondos kezek.
A levessel kezdve a sort, mert az előételek pazar választéka még minket gyakorló gyomorbajnokokat is meglepett és gondolkodva azon, ha ezt kipróbáljuk elhagytuk, mert akkor nem lesz helye majd a legvégén a desszertnek, amit viszont nem szerettünk volna kihagyni.
A leves egy fantasztikus: „Budai Gesztenyés húslevese velőscsonntal, zöldségekkel és marhahússal”, már a nevében is magában hordozta azt a gyöngyöző csillogást, amit aztán a tálban láttunk viszont.
Mondtam is magamban, ha ezt Vendelin hozza, már előttem állna és elmesélné, miként esett meg, hogy neje Őt oly csúful elhagyta.
Míg ezen morfondíroztam a többiek elfogyasztották a leveseiket és jött számomra a második fogás amit nem nagyon kell ecsetelni, hogy a meglepetés messzire elkerülte, mert ízben és képben is az volt amit már nagyon rég vágytam a gyomromban látni : „Kemencében sült kacsacomb hagymás tört burgonyával és lilakáposztakrémmel”…
Itt volt az a pont, hogy ezt az egészet, amit eddig megettem le kellett öblíteni, és mivel a nyár adva volt én a rozémat nem hagyom el. A többiek követve a példám fröccsöltek velem.
Mivel a kacsa úgy kívánta, hogy zamatokkal teli izét tovább már ne tartogassam, jöhetett a desszert, amiért azt a fránya előételt kihagytam, pedig… lehetett volna… Langyos kacsapástétom gesztenyekrémmel és ropogós bagettel… de nem. 
Akkor jött az amit az édességek fejedelmének nevezhetnék, meg is teszem mert az : „Citrusos sajttorta málnahabbal”
Ki gondolta volna, hogy a sajttorta ilyen is lehet… hát az volt. A nyári nap kellemesen telt és mi mint egykor talán Szindbád is elgondolkoztunk azon, hogy a has gyönyöreinél már csak az élet szépséges múlandósága és a benne leledző, számtalan szépség a jobb talán.